Zig Zag Adventure
Programma

Over het algemeen werken organisaties die jeugdkampen organiseren met een vast dagprogramma. Hieronder ziet u een voorbeeld van een dagprogramma, zoals dat er tijdens een jeugdkamp uit kan zien:

 

08:00 uur opstaan, 08:30 uur ontbijt, 09:30 uur activiteitenprogramma, 12:30 uur lunch,
13:30 uur activiteitenprogramma, 18:00 uur diner, 19:30 uur avondprogramma,
20:00 - 23:30 uur bedtijd

 

De bedtijden gedurende een jeugdkamp zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Natuurlijk hoort een avondje een keer wat later naar bed bij een jeugdkamp. Maar de kinderen moeten wel voldoende uren slaap krijgen tijdens een jeugdkamp, zeker als de volgende dag er weer een actief programma staat gepland.

Een jeugdkamp bestaat uit leuke en avontuurlijke activiteiten waarbij de kinderen zich niet zullen vervelen.

 

Het activiteitenprogramma van een jeugdkamp bestaat uit: Sportactiviteiten, Spelactiviteiten

Creatieve activiteiten (knutseluurtjes), Buitensportactiviteiten (voor de survivalkampen), Bosspelen, Avonturentochten, Show- en amusementsactiviteiten (bv. bonte avond en kinderdisco)

Het accent bij activiteiten op een jeugdkamp ligt op recreatief sporten. Meedoen is belangrijker dan winnen en het spelgenot staat voorop. De begeleiders van de jeugdkampen dienen te zorgen voor een goede speluitleg en een eerlijk en sportief verloop van de activiteiten.

 

Organisaties die jeugdkampen organiseren spelen in op de trends en zullen jaarlijks hun programma’s vernieuwen. Het aanbod van jeugdkampen wordt zo samengesteld dat er voor ieder wat leuks bij zit.
Om de kinderen tijdens een jeugdkamp ook de ruimte te geven voor eigen invulling zal er dagelijks ook vrije tijd in het programma zitten.

 

Het werken met een thema tijdens jeugdkampen sluit aan bij de belevingswereld van een kind. Het speelt nadrukkelijk in op de levendige fantasie van kinderen. Verder kan het prima gebruikt worden als “rode draad” gedurende een jeugdkamp.

Een thematische dag gedurende een jeugdkamp is met name geschikt voor de jongste kinderen. Denk hierbij aan een indianendag, piratendag, sprookjesdag e.d.

 

Meer info:
- Survivalkampen
- Jeugdvakanties
- Zomerkampen
- Vakantiekampen
- Ponykampen
- Kinderkampen