Ruiterkamp
Maaltijden

De maaltijden tijdens een jeugdkamp dienen gevarieerd, lekker en voedzaam te zijn. De kinderen zijn tijdens een jeugdkamp de hele dag actief bezig en daarbij is het belangrijk dat ze goed en voldoende eten en drinken.

 

Een frietje eten en een lekker tussendoortje hoort natuurlijk bij een jeugdkamp. Maar ook het eten van groenten en fruit tijdens een jeugdkamp is belangrijk. Een voedzame hoofdmaaltijd bevat groenten en/of sla. En ook fruit zorgt ervoor dat kinderen tijdens een jeugdkamp voldoende vitaminen binnenkrijgen.
Populaire maaltijden tijdens een jeugdkamp zijn pastamaaltijden, zoals spaghetti en lasagne. Deze maaltijden bevatten veel koolhydraten wat goede energiedragers zijn.

 

Tijdens een jeugdkamp in de zomermaanden kun je te maken hebben met warm en droog weer. Het is dan ook belangrijk dat de kinderen tijdens het jeugdkamp voldoende drinken.
Water en limonade zal dan ook voorhanden moeten zijn tijdens het jeugdkamp. Ook bij tochten en bosspelen tijdens een jeugdkamp zullen begeleiders er voor moeten zorgen dat ze altijd flesjes water bij hebben.

 

Bij de bereiding van maaltijden tijdens een jeugdkamp heb je ook te maken met hygiëne. De verantwoordelijke persoon voor de maaltijden gedurende een jeugdkamp zal moeten werken volgens de HACCP-normen. Dit houdt in dat er hygiënisch gewerkt moet worden met veilig voedsel.

 

Meer info:
- Survivalkampen
- Jeugdvakanties
- Zomerkampen
- Vakantiekampen
- Ponykampen
- Kinderkampen