Zomerkamp
Locatie

Jeugdkampen vinden plaats op diverse locaties in binnen- en buitenland. Tijdens een jeugdkamp wordt er overnacht in een binnenaccommodatie, trekkershutten, tenten e.d.
De locatie is mede bepalend voor de sfeer en een geslaagd jeugdkamp. Kijk als ouders dan ook kritisch naar de locaties die organisaties van jeugdkampen aanbieden.

 

Locaties waar jeugdkampen worden georganiseerd dienen met de grootste zorg te worden geselecteerd. Hierbij zal moeten worden gekeken naar aspecten als een veilige omgeving voor een jeugdkamp, ligging, geldige gebruikersvergunning, brandveiligheid, legionella preventie, goede sanitaire voorzieningen en kindvriendelijkheid.

 

Kinderen moeten zich tijdens een jeugdkamp thuis voelen in een veilige omgeving. Organisaties die jeugdkampen organiseren zullen risico’s tot een minimum moeten beperken.
Denk hierbij aan kindvriendelijke stopcontacten en het opbergen van gevaarlijke stoffen. Maar ook een afgebakend gebied waarbij kinderen tijdens een jeugdkamp niet zomaar de straat op kunnen lopen.


Het Buitencentrum Groepsaccommodatie

 

 

Meer info:
- Survivalkampen
- Jeugdvakanties
- Zomerkampen
- Vakantiekampen
- Ponykampen
- Kinderkampen